Rulada cu crema de lichior de oua

de katty in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 2566 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri lichior de oua ( Reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/lichior-de-oua-80394.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lichior de oua:

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la frigider.
Pregatim rulada. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Adaugam uleiul, apoi faina cernuta. omogenizam usor compozitia si o punem intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem blatul de rulada, pana se aureste usor. Scoatem  blatul si il rulam pe lungime, cu tot cu hartie. Lasam rulada sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit o  mixam pana se intareste. Cand este aproape gata adaugam lichiorul si o mixam in continuare pana se intareste. Derulam rulada, scoatem hartia si o ungem cu 3/4 din crema, restul pastrand pentru ornat.  Asezam rulada pe un platou si o ornam cu crema pastrata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman