Saleuri cu untura și smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 14468 vizualizari

 

În duminica sfântă de Crăciun, Adi Hădean http://www.adihadean.ro/și EuropaFmhttp://www.europafm.ro/, în emisiunea Medium Rare, mi-au adus aminte de cele mai bune saleuri făcute acasă, în copilărie, daaa, alături de mama, cu untură și smântână ;) Repejor am notat rețeta pe un bon de motorină, că eram în mașină în drum spre țară :D și acum le-a venit rândul. Simple și tare gustoase! Delicioase și savuroase, aceste Bunatati pentru colindatori, mai ales acompaniate de o palinca sau un vin ;) La multi  ani dragi Bucătărași, oriunde v-ați afla! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1000 g făină albă 
  • 400 g untură de porc 
  • 2 bucăți ouă
  • 20 g drojdie proaspătă 
  • cca. 250 g smântână 
  • 1 lingură sare de mare 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată ou 
  • cașcaval sau brânză grasă de oaie
  • semințe de chimen
  • mix de semințe (susan, dovleac, floarea soarelui, mac, in).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu untura și smantana:

   Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se obține un aluat omogen ce se ia de pe mâini. ( Aici, recunosc că m-a ajutat Thor, robotul din dotare!) .

Atenție, aluatul nu se lasă la dospit. Se întinde o foaie de cca. un deget grosime, se taie fâșii mai lungi sau mai scurte după preferința fiecăruia, apoi se ung cu ou bătut,  se presară cașcaval/brânză rasă și semințe după gustul fiecăruia.

Saleurile se transferă într-o tavă tapetă cu foaie de pergament, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 180 grade C. Simplu, bun ca și la țară. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu untura și smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)