Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura rapida cu capsuni...
Postat de: oanapl in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa. Separat, freci galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei...
Postat de: Valclaudia in PorcIncingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne....Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone, mure si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri...Citeste continuarea
Desert tort 3 ani de Bucataras
Postat de: cristinutanicolita in TorturiPunem gelatina la inmuiat. Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul. Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand. Punem jumatate din frisca intr-un castron si...Citeste continuarea
Pui cu sos de arahide - reteta...
Postat de: ctlina in PuiTaiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de...Citeste continuarea
Desert crochete/gogosi africane-du...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele. Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ness si iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu leustean
Postat de: amalia01 in CiorbeOsul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna...Citeste continuarea
Orez pilaf jollof - Ghana
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIncalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...Citeste continuarea
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIntr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea
Desert briose de vanilie cu sos de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge o tava de briose...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lapte si...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul si laptele. Mixam doua oua cu sarea si 100 g zahar, pana devin spumoase. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata, unt si lapte si omogenizam bine. La final, adaugam...Citeste continuarea
Desert pandispan cu mere si budinca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCuratam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri...Citeste continuarea
Bors de fasole alba
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a...Citeste continuarea
Burgeri de casa cu cartofi prajiti
Postat de: Oana in VitaAmesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte
Postat de: ella87 in Mancare copiiTrecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa. Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si...Citeste continuarea
Desert prajitura Acoperis
Postat de: dantes in PrajituriPentru foi Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si afine
Postat de: Ana-MariaDinu in DulciuriIaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt. Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi,...Citeste continuarea
Desert crumble cu mere
Postat de: Ana-MariaDinu in DulciuriAmestecam o cana de faina, cu una de zahar si una de gris si un praf de copt. Merele, le curatam de coaja si le amestecam cu scortisoara si zahar dupa gust. Intr-o tava, punem...Citeste continuarea
Soia crocanta
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeBoabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi...Citeste continuarea
Stufat cu carne de porc
Postat de: ancutsa in PorcCarnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in...Citeste continuarea
Desert cuburi de biscuiti cu cocos...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca. Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu...Citeste continuarea
Paste cu branza dulce si stafide la...
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana,...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu topping de...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriDai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste...Citeste continuarea
Desert tort amandina
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare. Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare. Se curăță de coajă și se taie rondele. Baconul se taie...Citeste continuarea
Desert blat de tort cu sirop de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiIntr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa...Citeste continuarea
Desert cornulete cu dulceata de gutui
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...Citeste continuarea
Sarmale de curcan in frunze de stevie
Postat de: Bucataras in CurcanPune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ansoa
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa...Citeste continuarea
Placinta ciobanului cu afumatura si...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare....Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu kaiser si...
Postat de: Adrian2016 in CiorbePentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati. Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta...Citeste continuarea
Desert fursecuri din albusuri cu...
Postat de: stefy_a in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare. Se adauga apoi, nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor, pana la omogenizare. Se...Citeste continuarea
Mancare scazuta din fasole verde si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSe curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei,...Citeste continuarea
Pizza cu salam sau sunca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PizzaAm topit drojdia impreuna cu zaharul, in laptele caldut. Am adaugat sare, cascavalul ras si faina, cat cuprinde pentru un aluat, nu foarte tare. Am lasat aluatul sa se odihneasca cateva minute,...Citeste continuarea
Desert gogosi la lingura
Postat de: MotanLaOale in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron, se mixeaza ouale cu sarea, untul si drojdia cam 5 minute. Se adauga laptele caldut, zaharul vanilat, coaja si...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu oreo
Postat de: Alepaty in PrajituriAm inceput prin a maruntii biscutii la blender. Am adaugat untul topit si se amesteca bine, se toarna intr-o tava de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza cu o lingura si se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu cirese
Postat de: oanapl in PrajituriSfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar)....Citeste continuarea
Bors din carne de miel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...Citeste continuarea
Desert cornuri cu gem si nuca
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat. Când...Citeste continuarea
Desertul Giuliei
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput, se topeste ciocolata cu unt si putin lapte, se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile spuma. Apoi, se mixeaza galbenusurile cu zahar si siropul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon
Postat de: Bunica in CiorbeBucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele....Citeste continuarea
Somon cu sparanghel in crusta de aluat
Postat de: oanapl in SomonCerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...Citeste continuarea