Aperitiv chec cu ciuperci

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2017 | 6243 vizualizari

 

Această rețetă am gasit-o in revista Practic in bucatarie, este un chec care se servește lângă branzeturi, rosii si castraveti. Cantitățile le-am modificat puțin pentru ca am folosit tavi mici de chec.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 600 g de ciuperci champignon
  • 4 fire de ceapă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 linguri de smantana
  • 100 g de unt +50 g unt de uns formele
  • 6 linguri de făină
  • 300 g de cașcaval ras
  • un plic praf de copt
  • sare si piper după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu ciuperci:

Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea.

Separat se vor separă albusurile de galbenusuri, după care albusurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Apoi se vor adăuga treptat galbenusurile, cascavalul ras, făina pe care am amestecat-o cu praful de copt, mararul spălat si tăiat mărunt, ceapa si ciupercile calite si răcite, smantana, sarea si piperul. După fiecare ingredient, se va amesteca ușor pentru a se încorpora bine până la omogenizare.

Tăvile se vor unge cu unt, după care se va adăuga compoziția in ambele forme (cum arată in poză). Se vor coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute.

Se vor tăia reci. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval