Această rețetă am gasit-o in revista Practic in bucatarie, este un chec care se servește lângă branzeturi, rosii si castraveti. Cantitățile le-am modificat puțin pentru ca am folosit tavi mici de chec.
Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea.
Separat se vor separă albusurile de galbenusuri, după care albusurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Apoi se vor adăuga treptat galbenusurile, cascavalul ras, făina pe care am amestecat-o cu praful de copt, mararul spălat si tăiat mărunt, ceapa si ciupercile calite si răcite, smantana, sarea si piperul. După fiecare ingredient, se va amesteca ușor pentru a se încorpora bine până la omogenizare.
Tăvile se vor unge cu unt, după care se va adăuga compoziția in ambele forme (cum arată in poză). Se vor coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute.
Se vor tăia reci. Poftă bună!