O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged, gem de caise si bezea cu nuca. Este o prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara, o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa, face niste prajituri foarte aspectuoase si foarte gustoase.
Reteta pentru picnic
Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.
Punem aluatul in tava si, cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc, cu o furculita.
Peste aluat, punem gemul de caise, in strat uniform.
Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare, le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.
Punem bezeaua peste gem si nivelam.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-25 minute .
Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.
1
folositi alt gem daca doriti