Curatam cartofii si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici, dupa care vom pune, separat la fiert, cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct, mai bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni comestibila (nu este yuca aceea ornamentala care se vinde ca arbusti de decor, este alta specie).
Pregatim chiftelutele, tocam carnea. Spalam, curatam si taiem verdeata si legumele fin, le vom adauga peste carne, asezonam cu sare si piper, cimbru si marar, adaugam ouale si amestecam. Chiftelutele trebuie sa aiba in jur de 30 de grame in crud. Astfel pregatite, acestea se vor trece prin faina si le vom pune in friteuza in baie de ulei sa se rumeneasca frumos. Se scot pe hartie absorbanta, pentru indepartarea excesului de grasime.
Daca legumele s-au fiert, trecem la pregatirea piureurilor, pasam bine, adaugam lapte si unt, asezonam si punem din nou pe foc, pana obtinem textura dorita. Gustam si, daca este cum va doriti, luam de pe foc.
Pregatim sosul, spalam, curatam si taiem in cubulete fine legumele, dupa care le vom adauga intr-o tigaie in putin ulei. Lasam sa se soteze, dupa care adaugam 200 ml stoc de pui, vinul si tarhonul.
La final, adaugam pasta de tomate, asezonam si lasam sa scada. Putem sa blendam si sa strecuram acest sos sau putem sa lasam legumele cubulete in sos.
Decoram dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!
www.reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com