Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta, am incercat cu fructe. Rubarba cu gustul ei acrisor, capsunele dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
"Retete pentru un picnic reusit"
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.
Lasam sa se raceasca putin ciocolata.
Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava, cat mai uniform. Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam, din loc in loc.
In ciocolata topita, adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb, 3 linguri ) si cate un ou, rand pe rand, amestecand dupa fiecare.
Punem in compozitie faina, praful de copt si uleiul si omogenizam bine.
Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si taiem prajitura in cuburi.
Pofta mare!