O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa.
Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.
Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.
Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.
Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.
Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.
Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.
Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.
Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.
Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.
Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.