Desert prajitura cu mere – de post

de anca_rm in Prajituri, 26 Mai 2017 | 4225 vizualizari

 

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa.
Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere – de post:

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.

Le dam pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.

 Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.

 Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.

Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.

Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. 

Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.

 Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu visine