Reteta de preparare a papanasilor
Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4 papanasi mari si frumosi. Eu am pus dulceata de afine, dar sunt foarte buni si cu dulceata de visine, ceva mai acrisor.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Reteta de preparare a papanasilor
Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.
Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Imparte aluatul in bile mai mari si tot atatea bile mai mici si cu mainile date prin faina. da forma de papanasi.
Modeleaza papanasii cu o gaura in mijloc si o bila micuta langa.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste la foc mic papanasii pe ambele parti. Nu da focul tare pentru ca se vor rumeni la suprafata si nu vor fi facuti la interior.
Scoate-i pe servetele de hartie sa se scurga de ulei si apoi serveste-i cu smantana si dulceata deasupra.