Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația.
Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am prelucrat-o după gustul alor mei.
Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale.
Adăugăm sare și busuioc uscat.
Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.
Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.
Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenesc bine și devin crocanți.
Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.
Sunt de mare efect acești cartofi în crustă de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!