Pentru aceasta reteta delicioasa, am folosit ca sursa de inspiratie o reteta de la Rocsi pe care o pup si o felicit pentru bunatatile cu care ne incanta!
Umplutura:
Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin.
Blatul:
Galbenusurile le mixezi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporezi treptat uleiul, apoi laptele. Adaugi praful de copt, esenta de lamaie si faina cernuta. Mixezi totul la viteza medie.
Tapetezi o tava (dimensiunea 25-35cm) cu hartie de copt si torni compozitia in ea. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru circa 15 minute.
Bezeaua:
Albusurile le bati spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute, scoti blatul din cuptor, pui merele din loc in loc cu lingura si le nivelezi. Adaugi bezeaua, o intinzi uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita faci cateva dungulite.
Introduci iar prajitura in cuptor, pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.
O scoti cand este gata, o lasi sa se raceasca si o servesti.