Reteta de preparare a papanasilor
M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome
Retete pentru un picnic reusit
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.
Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.
Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.
Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.
Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.
Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.
Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!