reteta pentru picnic
Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi pasezi până obţii un piure fin.
Adaugi telemeaua rasă, smântână, făina, un plic praf de copt şi gălbenuşurile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus. Umpli pe jumatate formele de briose, pui bucheţelele de broccoli şi din ardeii copţi si adaugi restul de compoziţie.
Introduci tava la cuptor, pentru 25-30 de minute, la foc mic. Lasi sa se raceasca briosele, apoi le servesti.