Desert napolitane cu gem si nuca

de Lau in Prajituri, 26 Mai 2017 | 5307 vizualizari

 

Retete pentru un picnic reusit
M-am inspirat de per blogul Dianacakes

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 400 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 300 g biscuiti macinati
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune
  • esenta de rom
  • 4 foi de napolitana
  • 1 borcan 800 g dulceata cirese
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1 lingura ciocolata calda
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu gem si nuca:

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional.

Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca tocat si alunele nesarate, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Pe o tava, asezam prima foaie de napolitana cu gaurile mari in sus, ungem cu 1/2 dulceata, adaugam a 2 foie de napolitana, crema de biscuiti, foaie de napolitana, ungem cu dulceata ramasa si deasupra, ultima foaie de napolitana.

Se asaza o greutate deasupra si dam la rece pana a 2 zi.

Topim ciocolata impreuna cu untul si glazuram prajitura si pudram cu ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale