Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa). Rezulta un aluat moale, sfaramicios, ca la quiche/tarta, poate chiar mai moale putin.
Se scoate din robot, se pune in folie de plastic si se da 15 minute la frigider.
Pentru umplutura, tocam ceapa foarte fin, punem intr-o tigaie ulei si o adaugam, radem pe razatoare fina usturoiul si le vom sota impreuna, pana cand prind un pic de culoare. Adaugam puiul care a fost fiert in avans si restul ingredientelor, radem mozzarella, cernem faina si o amestecam cu laptele, adaugam supa de pui si lasam sa fiarba la foc mic, pana se evapora lichidul. Atentie sa nu se lipeasca. Dupa ce este gata, se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit compozitia si am scos aluatul de la frigider, ungem forma cu putin ulei si impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem in forma si mai dam inca 10-15 minute la frigider. Dupa expirarea timpului, punem compozitia si intindem al doilea aluat, ca un capac deasupra.
Este de preferat o forma dreptunghiulara, gen Yena.
Ungem cu galbenus si putem pudra cu putina boia si dam la cuptor 30-40 de minute.
Mie, la final, mi s-a parut destul de moale si nici nu s-a taiat fenomenal, as ajusta un pic cantitatile la aluat. In rest compozitia si gustul sunt deosebite.
Aici asa se prepara, deci trebuie sa ma adaptez.
Pofta Buna!
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
www.transilvaniahostel.blogspot.com