Desert Tiramisu reţetă originală

de artyandra in Prajituri, 25 Mai 2017 | 3218 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g pișcoturi
  • 600 g brânză dulce - mascarpone
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 4 căni de cafea nes
  • cacao pentru pudrare
  • 20 ml esență de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4 ori, se va transfera la compoziția de ouă, treptat. Se va amesteca cu o spatulă, încet și bine până se încorporează întraga cantitate de frișcă. 

Într-o farfurioară, vom turna cafeaua nes și vom însiropa pe rând, câte un pișcot, pentru a crea baza tortului. Pișcoturile își vor mări volumul când vor intra in contact cu cafeaua.

Pe un platou, vom întinde primul strat de pișcoturi, urmând ca peste pișcoturi să adăugăm primul strat de cremă. Se continuă în acest mod, până la epuizarea pișcoturilor și a cremei. Se va da o formă finală ultimului strat de cremă cu o furculiță sau o spatulă zimțată. După finalizarea celor 4 straturi sau mai multe, în funcție de dimensiunile platoului, se pudrează cu cacao.

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale