Desert tort cu crema de zmeura si mure

de oanapl in Torturi, 24 Mai 2017 | 3518 vizualizari

 

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie, datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri rase zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 20 g ulei de cocos
  •  crema de mure:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g smantana grasa
  • 300 g mure (congelata)
  • 60 g zahar + 3 linguri
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  crema de zmeura:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g smantana grasa
  • 300 g zmeura (congelata)
  • 60 g zahar + 3 linguri
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri zahar macinat
  • mure
  • zmeura
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de zmeura si mure:

Amesteci faina cu cacaua.
Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina cernuta cu cacaua, amestecand cu miscari usoare, de jos in sus.
Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili (de 23 cm). Torni compozitia in tava si nivelezi. Coci blatul timp de 25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti blatul pe un gratar la racit.

Pui murea intr-un vas, cu cele 3 linguri de zahar si lasi sa clocoteasca pentru 10 minute, apoi o sfarami cu o furculita si o strecori, pentru a scapa de seminte. La fel procedezi si cu zmeura. Lasi sa se raceasca cele 2 compozitii.

 Crema de mure:

Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de mure (au ramas vreo 30 g). Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.

Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure. Introduci crema la frigider, pentru cca. 20 de minute (o verifici dupa 10 minute) pana cand se ingroasa putin, pentru a nu curge pe langa blat. 

 Pui blatul pe un platou in interiorul unui inel reglabil. Cand crema de mure are consistenta unei smantane groase, o torni peste blat si o dai la frigider.

 Crema de zmeura:

Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de zmeura. Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.

Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de zmeura si o torni peste crema de mure, apoi introduci platoul la frigider si il lasi pentru cel putin 2 ore, pana cand se intaresc cremele. 

 Tai ciocolata bucatele. Torni 50 ml de frisca lichida intr-un vas si o aduci la punctul de fierbere (fara a o lasa sa clocoteasca), adaugi ciocolata, o dai deoparte si o omogenizezi. Lasi sa se raceasca si sa se ingroase.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

Torni ciocolata pe marginile tortului, lasand ca curga usor.

Mixezi frisca lichida cu zaharul si ornezi tortul dupa imaginatie. Decorezi cu mure si zmeura.

Lasi tortul la frigider pentru 2-3 ore si apoi il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zmeura si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta