Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie, datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.
Crema de mure:
Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de mure (au ramas vreo 30 g). Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.
Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure. Introduci crema la frigider, pentru cca. 20 de minute (o verifici dupa 10 minute) pana cand se ingroasa putin, pentru a nu curge pe langa blat.
Pui blatul pe un platou in interiorul unui inel reglabil. Cand crema de mure are consistenta unei smantane groase, o torni peste blat si o dai la frigider.
Crema de zmeura:
Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de zmeura. Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.
Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de zmeura si o torni peste crema de mure, apoi introduci platoul la frigider si il lasi pentru cel putin 2 ore, pana cand se intaresc cremele.
Tai ciocolata bucatele. Torni 50 ml de frisca lichida intr-un vas si o aduci la punctul de fierbere (fara a o lasa sa clocoteasca), adaugi ciocolata, o dai deoparte si o omogenizezi. Lasi sa se raceasca si sa se ingroase.
Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Torni ciocolata pe marginile tortului, lasand ca curga usor.
Mixezi frisca lichida cu zaharul si ornezi tortul dupa imaginatie. Decorezi cu mure si zmeura.
Lasi tortul la frigider pentru 2-3 ore si apoi il servesti.