Chiftele de pui la cuptor

de CameliaR in Pui, 24 Mai 2017 | 3825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne pui
  • 3 oua
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de iaurt gras
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 30 g cascaval ras
  • patrunjel
  • sare+piper
  • faina de malai
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta.

Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de zeama.

Curatam ceapa si usturoiul. Le taiem in bucati potrivite.

Dam pe razatoare cascavalul.

Inmuiam felia de paine in lapte.

Spalam patrunjelul si apoi il tocam marunt.

Dupa ce carnea este fiarta, trebuie sa o taiem in bucatele mici. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui in chopper. Trebuie sa avem o carne maruntita. Asa procedam pana terminam de maruntit toata carnea de pui. O punem intr-un bol. Punem in chopper ouale, iaurtul, ceapa, usturoiul, cascavalul, paine rupta bucatele, patrunjelul, sare, piper si dovlecelul ras. Mixam pana se tranforma intr-o pasta moale. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui maruntita.  Mixam din nou la chopper. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata carnea de pui. Daca compozitia este prea moale, atunci mai adaugam in chopper, o felie de paine inmuiata in lapte. La final, compozitia nu trebuie sa fie prea tare. Este putin moale.

Cu mainile ude, formam chiftelutele, iar apoi le trecem prin malai. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam chiftelutele. Daca mai este necesar, le putem aranja usor marginile dupa ce le-am pus in tava, pentru a le da o forma rotunda. Le ungem cu ulei, folosind o pensula. Mie mi-au iesit 15 chiftelute mari. Le lasam la 180-190 grade C, pana se rumenesc frumos. Le verificam, iar dupa ce s-au rumenit pe o parte, le intoarcem pe cealalta parte. Le puteti servi cu ce garnitura doriti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne de pui