Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta.
Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de zeama.
Curatam ceapa si usturoiul. Le taiem in bucati potrivite.
Dam pe razatoare cascavalul.
Inmuiam felia de paine in lapte.
Spalam patrunjelul si apoi il tocam marunt.
Dupa ce carnea este fiarta, trebuie sa o taiem in bucatele mici. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui in chopper. Trebuie sa avem o carne maruntita. Asa procedam pana terminam de maruntit toata carnea de pui. O punem intr-un bol. Punem in chopper ouale, iaurtul, ceapa, usturoiul, cascavalul, paine rupta bucatele, patrunjelul, sare, piper si dovlecelul ras. Mixam pana se tranforma intr-o pasta moale. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui maruntita. Mixam din nou la chopper. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata carnea de pui. Daca compozitia este prea moale, atunci mai adaugam in chopper, o felie de paine inmuiata in lapte. La final, compozitia nu trebuie sa fie prea tare. Este putin moale.
Cu mainile ude, formam chiftelutele, iar apoi le trecem prin malai. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam chiftelutele. Daca mai este necesar, le putem aranja usor marginile dupa ce le-am pus in tava, pentru a le da o forma rotunda. Le ungem cu ulei, folosind o pensula. Mie mi-au iesit 15 chiftelute mari. Le lasam la 180-190 grade C, pana se rumenesc frumos. Le verificam, iar dupa ce s-au rumenit pe o parte, le intoarcem pe cealalta parte. Le puteti servi cu ce garnitura doriti.