A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert chec zebra

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...Citeste continuarea

Ciorba de fasole teci

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea

Pulpa de porc marinata cu Vegeta

Postat de: licurici_lra in Porc

Plicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de: mihasara in Prajituri

Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mascarpone si...

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se...Citeste continuarea

Dorada cu cartofi aurii noi

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....Citeste continuarea

Desert inghetata de cirese

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: mirela0911 in Piine

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta creata cu urda si...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Foile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze...Citeste continuarea

Desert prajitura grilaj cu branza...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos.  Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest...Citeste continuarea

Mic dejun continental

Postat de: RODIMUR in Cook and smile

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și...Citeste continuarea

Mancare de pastai cu costita afumata

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

  Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le...Citeste continuarea

Reteta de musaca cu carne tocata si...

Postat de: AlexTeacher in Vita

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Ceapa si morcovul se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba, apoi se pune fasolea si bulionul. Cand fasolea este...Citeste continuarea

Aluat de pizza

Postat de: licurici_lra in Pizza

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand,...Citeste continuarea

Desert briose cu cirese

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa

Postat de: RODIMUR in Supe

Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror...Citeste continuarea

Aperitiv scoici din foietaj umplute...

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Spalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii.  Le spalam din nou si le punem in borcane.   In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea

Sirop de visine la rece

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii. Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii.  Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță),...Citeste continuarea

Snitele de pui in crusta din fulgi...

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Se amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena. Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti. Portiile din...Citeste continuarea

Desert prajituri cu mousse de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam  cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu cascaval

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc...Citeste continuarea

Desert mini-tarte bicolore cu crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura cu coacaze

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Fructele se spala si se lasa la scurs. Se pune intr-un castron faina, zaharul, oul, uleiul si se amesteca bine. Se adauga laptele batut si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o...Citeste continuarea

Paste cu branza de burduf

Postat de: MotanLaOale in Penne

Pastele se fierb conform instructiunilor de pa ambalaj, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale....Citeste continuarea

Cartofi cu smantana si marar o...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea

Dovlecei la borcan pentru iarna

Postat de: merisor67 in Conserve

Curățăm dovleceii de coajă și semințe și îi tocăm în cuburi. Punem un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, adăugăm o lingură de sare și amestecăm...Citeste continuarea

Desert flan cu nuca de cocos

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mod de preparare   caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se...Citeste continuarea

Desert clatite cu o mie de gauri/...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, iaurt si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu broccoli,...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Calesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina...Citeste continuarea

Hamsii prajite

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...Citeste continuarea

Tocanita taraneasca de cartofi

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de legume

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat...Citeste continuarea

Aperitiv oua in cuib de pastrama

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce...Citeste continuarea

Desert prajituri cu fructe tropicale

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Pentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta.  Intr-un bol, punem faina, praful de copt si...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea

Desert pateuri cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când...Citeste continuarea

Sarmale dezechipate

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin,...Citeste continuarea

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

Postat de: ancutsa in Torturi

  Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul...Citeste continuarea

Costite cu miere la cuptor

Postat de: CameliaComan in Porc

Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar si usturoi

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos bolognese

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]