Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert chec zebra
Postat de: licurici_lra in DulciuriAlbusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecei
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...Citeste continuarea
Ciorba de fasole teci
Postat de: licurici_lra in CiorbeSe pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu cirese
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriMai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea
Pulpa de porc marinata cu Vegeta
Postat de: licurici_lra in PorcPlicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: mihasara in PrajituriBatem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza. Adaugam uleiul, iaurtul, apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Incingem cuptorul...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mascarpone si...
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se...Citeste continuarea
Dorada cu cartofi aurii noi
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....Citeste continuarea
Desert inghetata de cirese
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu...Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta creata cu urda si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFoile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze...Citeste continuarea
Desert prajitura grilaj cu branza...
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos. Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest...Citeste continuarea
Mic dejun continental
Postat de: RODIMUR in Cook and smileÎn versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și...Citeste continuarea
Mancare de pastai cu costita afumata
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le...Citeste continuarea
Reteta de musaca cu carne tocata si...
Postat de: AlexTeacher in VitaPreparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza restul legumelor: dai pe razatoare...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postCeapa si morcovul se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba, apoi se pune fasolea si bulionul. Cand fasolea este...Citeste continuarea
Aluat de pizza
Postat de: licurici_lra in PizzaSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand,...Citeste continuarea
Desert briose cu cirese
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei de casa
Postat de: RODIMUR in SupePorționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror...Citeste continuarea
Aperitiv scoici din foietaj umplute...
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriSpalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea
Sirop de visine la rece
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii. Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii. Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță),...Citeste continuarea
Snitele de pui in crusta din fulgi...
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena. Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti. Portiile din...Citeste continuarea
Desert prajituri cu mousse de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu cascaval
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc...Citeste continuarea
Desert mini-tarte bicolore cu crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: madi_marin in PrajituriTapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu coacaze
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFructele se spala si se lasa la scurs. Se pune intr-un castron faina, zaharul, oul, uleiul si se amesteca bine. Se adauga laptele batut si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o...Citeste continuarea
Paste cu branza de burduf
Postat de: MotanLaOale in PennePastele se fierb conform instructiunilor de pa ambalaj, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale....Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si marar o...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea
Dovlecei la borcan pentru iarna
Postat de: merisor67 in ConserveCurățăm dovleceii de coajă și semințe și îi tocăm în cuburi. Punem un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, adăugăm o lingură de sare și amestecăm...Citeste continuarea
Desert flan cu nuca de cocos
Postat de: ctlina in DulciuriMod de preparare caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se...Citeste continuarea
Desert clatite cu o mie de gauri/...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, iaurt si...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu broccoli,...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCalesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina...Citeste continuarea
Hamsii prajite
Postat de: rocsi_1612 in PesteIntai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...Citeste continuarea
Tocanita taraneasca de cartofi
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de legumeAm trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră. Am curăţat...Citeste continuarea
Aperitiv oua in cuib de pastrama
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce...Citeste continuarea
Desert prajituri cu fructe tropicale
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta. Intr-un bol, punem faina, praful de copt si...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea
Desert pateuri cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când...Citeste continuarea
Sarmale dezechipate
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin,...Citeste continuarea
Desert tort-Cos cu flori si zmeura
Postat de: ancutsa in TorturiFlorile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul...Citeste continuarea
Costite cu miere la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcSpalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si usturoi
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeUmplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos bolognese
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea