Desert prajitura Snickers

de Oana in Prajituri, 2 Aug 2017 | 45367 vizualizari

 

Sunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai cumpara niciodata! Are un blat pufos cu multa nuca, un strat de ciocolata alba, o crema delicioasa cu muuuult caramel si alune si o glazura fina de ciocolata!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 130 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 60 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 20 gr unt

Glazura ciocolata neagra:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 20 gr unt

Crema:

  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g arahide prajite nesarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea
Amesteca faina cu nuca si praful de copt si adauga-le treptat in bezea, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus
Toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade pentru 25 de minute, pana se rumeneste usor deasupra
Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca
Glazura alba: Pune laptele intr-o craticioara sa se incalzeasca, adauga untul si apoi ciocolata alba rupta bucatele. Amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine Pune ciocolata alba peste blatul racit si niveleaza bine
Pune la rece pana pregatesti crema
Crema: Pune 2 linguri de zahar peste galbenusuri si mixeaza-le bine pana se topeste zaharul.
Restul de zahar pune-l intr-o craticioara sa se caramelizeze la foc mic.
Adauga untul taiat cubulete si lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.
Ia craticioara de pe foc si adauga galbenusurile in fir subtire, amestecand usor cu un tel.
Pune inapoi pe foc, amestecand in continuu pana crema se ingroasa putin.
Opreste focul si pune arahidele.
Lasa crema sa se raceasca putin si apoi pune-o peste blatul uns cu ciocolata alba. Niveleaza bine si lasa la frigider 15 minute.
Glazura neagra: Pune laptele la incalzit impreuna cu untul, apoi adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este topita.
Pune glazura peste prajitura si las-o la rece 2-3 ore, apoi tai-o felii.

TIPS-URI

1

 Pentru glazurile de ciocolata alba si neagra, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca, pentru o consistenta mai ferma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica