Desert prajitura DeLatte Mint

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Aug 2017 | 4140 vizualizari

 

E pentru musafiri din aia nepoftiti dar pe care-i primesc cu mare drag indiferent de ora, cu sau fara motiv......am zis.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema DeLatte
  • 1 cutie de 397 g DeLatte caramelizat cu cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Crema Mint
  • 250 g ciocolatele After Eight
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • 15 piscoturi
  • Sirop de visine diluat cu apa ( l-am facut cam gros siropul)
  • Ornat
  • drajeuri de ciocolata
  • frisca
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura DeLatte Mint:

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. La final am incorporat albusurile cu miscari lente, de jos in sus, am turnat amestecul in tava l-am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine blatul, se asaza in aceeasi tava in care a fost copt, tava ce a fost tapetata cu folie alimentara. Apoi se insiropeaza cu sirop de visine. 

Crema DeLatte : Intr-un castron de inox punem cele 3 oua, adaugam laptele si zaharul. In alt castron mai incapator, amestecam mascarponele cu laptele condensat caramel cu cacao. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Asezam pe baie de aburi castronul cu oua si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si turnam amestecul peste mascarpone. Amestecam bine si turnam crema peste blatul insiropat. Inmuiem 15 piscoturi ( atat mi-au incaput in tava ) si le asezam peste crema.

Crema mentolata : Intr-un castron de inox punem ciocolatelele mentolate, adaugam frisca lichida Hulalla si punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata ( atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere). Cat topim ciocolata, punem la hidratat gelatina, apoi o scurgem si o adaugam peste ciocolata topita si mixam pret de 10 min, apoi turnam peste piscoturi. Presaram drajeuri de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore.

 Dupa ce a stat la frigider cca 4 ore, scoatem din tava prajitura si, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, o portionam. Si apoi ornam fiecare bucatica cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura DeLatte Mint" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza in compozitie