Ciulama de dovlecei

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 8237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei de masline
  • 150 g faina
  • 500 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boai de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecei:

Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu zdrobitorul de cartofi).

Intr-un bol amestecam smantana cu faina, usturoiul pisat, adaugam peste dovlecei, punem din nou pe foc pana ce se ingroasa.

Il servim cu marar sau patrunjel tocat (sau de ce nu, ca si garnitura langa friptura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galbiori in sos de smantana