Pastrama de pui

de Gherca Daniela in Mezel de casa, 3 Aug 2017 | 11086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • piper macinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.
Dupa ce a stat la marinat, scoatem bucatile de piept, le legam strans cu ata de bucatarie si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic pentru jumatate de ora acoperit cu folie de aluminiu si inca o ora fara folie.
Din cand in cand, ungem bucatile de pui cu sosul din tava.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet si se poate servi la aperitiv sau chiar la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salam de pui