Avand cativa dovlecei si vinete in frigider, am hotarat sa fac lasagna dar folosind in locul foilor aceste legume. Mi-am zis ca voi ajunge sa o mananc singura, dar mare mi-a fost mirarea sa constat ca au mancat si copiii.
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat, iar la final bulionul. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este facuta.
Dovlecelul si vanata se spala bine, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in felii subtiri de cca 3-4 mm grosime. Se asaza intr-un vas de yena rondelele de dovlecel, una langa alta si se sareaza si pipereaza. Jumatate din cantitatea de carne se pune peste dovlecei, se niveleaza apoi se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici.
Peste acest strat se aranjeaza feliile de vanata, una langa alta si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna restul de carne cu sos, cascaval ras iar la final se pune un alt strat de dovlecei. Se presara deasupra sare si piper si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa cca 30 de minute se scoate tava din cuptor si se presara deasupra restul de cascaval. Se da din nou la cuptor si se mai lasa pana se rumeneste frumos cascavalul. Chiar daca legumele au lasat putin mai mult sos (care a fost delicios) a fost delicioasa lasagna din legume.
Pofta buna!
1
Daca nu va place cu mult sos, se poate presara inainte sare peste rondelele de dovlecel si vinete si puse la scurs.