Desert tort cu crema de ciocolata

de Lau in Torturi, 1 Aug 2017 | 3539 vizualizari

 

La multi ani Bucataras

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 avocado
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1,1/2 cana lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g smantana
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Decor
  • 300 g rolls
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata:

Blat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado  pe care l-am pisat cu furculita si amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 3 felii.

Crema-intr-un ibric adaugam untul, ciocolata rupta bucatele,100 ml frisca, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce topeste, apoi acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam smantana impreuna cu frisca, adaugam crema de ciocolata si omogenizam.

Ansamblare-asezam prima foaie, o insiropam cu (apa fiarta cu zahar si esenta de rom si racita), adaugam crema de ciocolata -foaie -insiropam -crema-foaie -insiropam si imbracam tortul in crema ramasa.

Dam la frigider 1 ora dupa care decoram cu rolls sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui