Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 6 Aug 2017 | 5044 vizualizari

 

Am cumparat zmeura pentru dulceata dar nu m-am putut abtine sa nu fac si un desert cu aceste minunate fructe. Am optat pentru un tort in care am pus un jeleu de zmeura, mascarpone, invelit in ciocolata ..... un deliciu aromat, grozav de bun! :X

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 130 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 190 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg iaurt

Pt. crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 plic gelatina

Pt. jeleul de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina

Pt. ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
  • fructe: zmeura, mure, coacaze
  • migdale macinate
  • 2 sticksuri de ciocolata cu menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone:

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.

Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.

Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.

Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.

Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.

Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

2

Blatul se poate insiropa daca preferati, eu am ales sa-l las asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt cu capsuni