Desert inghetata de cafea

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 4270 vizualizari

 

Daca iubiti cafeaua la fel de mult ca si mine, atunci va recomand sa incercati aceasta reteta! Este un deliciu!
Gust, textura, aroma, toate minunate!

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri (ouă de găină)
  • 4 lg zahăr brut
  • 300 - 400 ml cafea neagră (fără zahăr)
  • 50 ml lapte (de vacă)
  • 2 lg rase cu amidon
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 30 ml amaretto
  • 400 ml smantana naturala
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cafea:

Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr. Înghețata a ieșit destul de dulce și veți vedea mai jos de ce.

Se pregătește cafeaua, se strecoară și se lasă la racit.

Separat, se pregătește o baie de aburi. Într-un vas, se mixează spumă cele 4 gălbenușuri cu cele 4 linguri de zahăr brut. Se transferă vasul pe baie de aburi și se lasă până devin cremoase și capătă consistență. Cafeaua se amestecă cu laptele si cele 2 linguri de amidon și se adaugă, amestecând continuu, peste compoziția de ouă. Se amestecă cu un tel până ce crema capătă consistență și se leagă. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă să se omogenizeze. Odată temperată crema, se adaugă (opțional) și amaretto. Nu se va simți aroma, însă o va intensifica pe cea a cafelei. Se pune în frigider, să se răcească. Separat, se mixează smântâna până devine pufoasă și capătă consistență. Se încorporează crema rece de cafea (pe care o mai savurați cu degetul puțin :))), apoi compoziția se toarnă în vas/ formă/ tavă, etc. Se presară (opțional) boabe de cafea și se depozitează în congelator până a doua azi. Înainte de servire, se ține 10-15 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa ușor cu lingura de înghețată.

Este cea mai bună înghețată pe care am savurat-o până în acest moment și v-o recomand, mai ales dacă sunteți mare iubitor de cafea ca și mine! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase