Punem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam pe functia High.
Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, adaugam carnea si amestecam pe toate partile pana se sigileaza complet.
Adaugam o ceasca...
Fasolea fiarta bob intreg (vezi reteta aici) o punem intr-o strecuratoare ca sa eliminam surplusul de lichid.
Statm aparatul slow cooker Crock Pot pe functia Slow pentru 3 ore.
Adaugam uleiul de masline. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam fasolea strecurata, ceapa ardeiul...
Punem fasolea la fiert in apa rece, cand incepe sa fiarba mai lasam 7 minute, apoi ccoatem fasolea si o lasam sa se scurga intr-o sita.
Adaugam fasolea scursa in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , adaugam apa fierbinte.
Setam aparatul pe functia Slow si lasam la fiert 3...
Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite.
Saram si piperam.
Setam aparatul pe functia high.
Adaugam 2 linguri ulei in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , si cand este incalzit bine, adaugam ceapa curatata,spalata si...
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator.
Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul...
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.
Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm .
Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o...
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine...
Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.
Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.
Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...
Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.
Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.
Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.
Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.
La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat...
Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.
Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat,...
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.
Pielea o crestam, dar nu prea adanc.
Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.
Il scoatem...
Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele, va rezulta compozitia ca o smantana mai groasa. Acoperim cu un prosop si lasam la...
Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.
Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.
Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute.
Se adauga sarea si ouale s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.
Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.
Rasturnam...
Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.
Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac.
Separat, intr-un castron...
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.
Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.
Morcovul il...
Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert.
Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta.
Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa....
Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm.
Sosul se...
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.
Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.
incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).
Adaugam untul topit, amestecam bine.
Intr-o tava cu...
Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.
Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.
Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt...
Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei.
Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie.
Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu pentru 10 minute.
Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet.
Alegeti servetelele cu...
Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.
Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se...
Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam.
1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm.
Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...
Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.
In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la...
Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii.
Adaugam morcovul spalat si taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam.
Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut.
Adaugam ciupercile...
Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine.
Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.
Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.
Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...
Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita.
Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista.
Amestecam bine si adaugam sosul obtinut peste midii, amestecam lasam 2-3 minute la foc iute,; ce...
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.
Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.
Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...
Berbecut cu gutui in stil grecesc gatit la slow cooker Crock Pot
Punem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam pe functia High. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, adaugam carnea si amestecam pe toate partile pana se sigileaza complet. Adaugam o ceasca...
Fasole in stil grecesc preparat la slow cooker Crock Pot
Fasolea fiarta bob intreg (vezi reteta aici) o punem intr-o strecuratoare ca sa eliminam surplusul de lichid. Statm aparatul slow cooker Crock Pot pe functia Slow pentru 3 ore. Adaugam uleiul de masline. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam fasolea strecurata, ceapa ardeiul...
Fasole fiarta la slow cooker Crock Pot
Punem fasolea la fiert in apa rece, cand incepe sa fiarba mai lasam 7 minute, apoi ccoatem fasolea si o lasam sa se scurga intr-o sita. Adaugam fasolea scursa in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , adaugam apa fierbinte. Setam aparatul pe functia Slow si lasam la fiert 3...
Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot
Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , si cand este incalzit bine, adaugam ceapa curatata,spalata si...
Castraveti picanti pentru burgeri
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul...
Desert tarta cu mascarpone si frisca
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca. Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm . Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o...
Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic. Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine...
Gem-marmelada de coarne
Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...
Anghila in stil grecesc
Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul. Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...
Salata de dovlecel la borcan
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat...
Chiftele de dovlecei
Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator. Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat,...
Piept de rata cu suc de portocale
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute. Il scoatem...
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina
Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele, va rezulta compozitia ca o smantana mai groasa. Acoperim cu un prosop si lasam la...
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot
Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare. Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei. Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste...
Desert tarta crocanta cu magiun de prune
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute. Se adauga sarea si ouale s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra. Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca. Rasturnam...
Aripioare de pui super crispy
Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele. Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac. Separat, intr-un castron...
Chiftelute din peste
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file. Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier. Morcovul il...
Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta. Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa....
Caracatita in stil asiatic
Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm. Sosul se...
Desert tort expres Lapte de pasare
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea). Adaugam untul topit, amestecam bine. Intr-o tava cu...
Bors taranesc de coada de vitel II
Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute. Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt...
Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului
Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu pentru 10 minute. Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet. Alegeti servetelele cu...
Pui in cinci culori
Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute. Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se...
Salata de scrumbie cu cartof copt
Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la...
Supa de ciuperci
Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam. Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut. Adaugam ciupercile...
Desert placinta cu iaurt si stafide
Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...
Scrumbie sarata
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet. Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...
Midii Bloody Mary
Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita. Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista. Amestecam bine si adaugam sosul obtinut peste midii, amestecam lasam 2-3 minute la foc iute,; ce...
Desert placinta cu mere Sarlatanca
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...