O reteta simpla ce se face rapid.
Combinatia dintre gustul dulce si crocant a aluatului si gemul un pic acru, e sublim.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute.
Se adauga sarea si ouale si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.
Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.
Rasturnam continutul din cuva, invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30-40 minute sau congelator 20 minute.
Rupem o bucata buna din aluat si-l dam din nou la frigider.
Restul de aluat il intindem cam de 5-6 mm si il asezam in tava de copt.
Cu ajutorul unei furculite, intepam aluatul din loc in loc. Adaugam magiunul si netezim suprafata.
Scoatem restul de aluat din frigider, il intindem si taiem fasii de 3-5 cm, depinde cum va place, aplicam deasupra peste magiun in forma de grilaj.
Dam la cuptor 160 grade C, pentru 20-25 minute, depinde de cuptor sau pana se rumeneste usor.
Se scoate tarta si se lasa la racit pana a 2-a zi.
Pofta buna!
1
Se poate prepara si cu gem de caise
2
Alegeti umplutura sa fie mai acra, astfel echilibrati tarta
3
Pudrati putin zahar pudra pentru decor.