Pui in cinci culori

de Ksenya in Pui, 4 Apr 2020 | 4485 vizualizari

 

Daca doriti ceva bun si satios si nu doriti sa zaboviti prea mult in bucatarie ,puiul in cinci culori asiatic este varianta ideala.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 piept de pui fara piele spalait si taiat fasii
  • 1 ardei gras rosu potrivit, spalat si taiat fasii
  • 1 morcov spalat si taiat julliene sau trecut prin razatoare speciala
  • 1 legatura ceapa verde spalata si taiata 2 cm
  • ciuperci urechi de lemn hidratate 15 minute
  • 1 ceapa galbena potrivita ,spalata si taiata grosier
  • o lingura cu varf amidon
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos peste
  • 2 linguri sos sweet chili
  • o felie mica de 3 mm de ghimbir dat prin razatoare
  • un varf cutit fulgi cayenne
  • 5 l ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in cinci culori:

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.

Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se adauga puiul si la foc iute se caleste 7-8 minute, se rastoarna continutul intr-un catron si se da deoparte.

Se pune din noi tigaia pe foc se adauga uleiul ramas (2 linguri ) si cand s-a incalzit suficient, se adauga ceapa, se amesteca 1-2 minute, se adauga ciupercile, iar se amesteca, apoi ardeiul 2 minute, morcovul si fulgii cayenne, se amesteca si imediat se adauga puiul din castron. Se amesteca si se lasa 2 minute, se adauga la sfarsit ceapa verde.

Se serveste imediat cu paste chinezesti din orez sau cu orez simplu.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca dorit ca preparatul sa aiba mai mult sos, adaugati un pic de apa.

2

Nu tineti mult legumele la gatit, ele trebuie sa fie al dente.

3

Daca doriti mai picant,puteti adauga si un ardei iute curatat de nervuri si seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in cinci culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cartofi natur si sos bechamel