Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

de Ksenya in Slow Cooker, 20 Mai 2020 | 3366 vizualizari

 

 
Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.
 
Le-am denumit astfel, deoarece majoritatea ingredientelor folosite sunt primele iesite primavara devreme,  in gradina sau in piata. Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai, adica pana de Pastele cailor sau altfel zis Ispas sau Inaltare.
 Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie. Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat si eu cateva, deja le-am depozitat in camara, revin dupa ce testez metoda.
 Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Foi de tei de la lastari tineri
  • 500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime
  • Un praz mare
  • 4 cepe
  • Un morcov mare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • O ceasca de orez
  • 4-5 linguri ulei pentru sotat
  • 2-3 linguri pentru vas.
  • Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust.
  • O crenguta de cimbru
  • O cana de bors de buna calitate.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot:

 

Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.

 Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.

 Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste carne impreuna cu restul ingredientelor.

 Foile se lasa timp de un minut in apa clocotita, apoi se scot si se introduc intr-un vas cu apa rece. Se lasa la scurs.

 Se formeaza sarmalutele si se asaza in vasul de ceramica in care prealabil s-au adaugat 2 -3 linguri de ulei. Se formeaza si se asaza astfel sarmalele pana se termina compozitia.

 Se adauga o crenguta de cimbru si se toarna cana de bors, apoi se completeaza cu apa, pana sunt acoperite sarmalele.

 Se seteaza aparatul pe "high" pentru 7 ore.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Raciti ceapa dupa ce ati sotat-o, altfel adaugand-o fierbinte peste carne, umplutura va fi moale si mai greu la invartit sarmalele.

2

Puteti adauga intre sarmale si sorici sau afumatura.

3

Daca doriti sa fie mai parfumate, puteti adauga si cativa ardei bulgaresti intre sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L