Avand in vedere ca a sosit sezonul pastramei de oiae si al mustului m-am gandit sa vin si eu cu o reteta de sezon.
Acest fel principal gatit la slow cooker Crock Pot are un gust aparte. Carnea moale in combinatie cu gutuile care o scoate in evidenta, iti alinta papilele gustative
Punem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam pe functia High.
Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, adaugam carnea si amestecam pe toate partile pana se sigileaza complet.
Adaugam o ceasca de stock de legume sau apa, acoperim si lasam setat la functia mai mica pentru 4 ore.
Separat intr-o tigaie adaugam uleiul, untul, zaharul sau melasa si apoi gutuile. Lasam la flacara potrivita pana se caramelizeaza usor, adaugam cogniacul, mai lasam un pic, apoi adaugam peste carne, mai lasam 20 minute. Potrivim de sare, adaugam oregano. Oprim aparatul.
Berbecutul cu gutui este gata.
Pofta mare!
1
Nu caramelizati mult gutuiele, altfel vor da gust amar
2
puteti servi cu orez sau paine de casa
3
carnea trebuie bine curatata de pielita