O placinta cu mere usor de facut . Foarte vestita in tarile CSI.
Denumirea ei nu va pot spune cu exactitate de unde provine ,dar va pot spune ca acest desert cucereste si pe cei mai pretentiosi si mofturosi .
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.
Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.
Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.
Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.
Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.
Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.
Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.
Lasam sa se raceasca putin.
Pudram cu zahar pudra.
Placinta e gata !
Pofta buna !
1
Placinta este mai buna a 2a zi.
2
Cautati merele sa fie acre, gen cele dietetice, soiuri romanesti, Patul, Romus 5 sau Granny Smith
3
Scortisoara puteti adauga mai mult sau mai putin dupa plac.