Chiftele de dovlecei

de Ksenya in Mancaruri de legume, 24 Iul 2020 | 10155 vizualizari

 

O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti cc 900 g
  • 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
  • o ceapa
  • o lingura faina alba
  • 2-3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • o lingura maioneza
  • 3-4 linguri pesmet
  • jumatate lingurita coriandru macinat
  • Pentru prajit
  • pesmet
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.

Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.

Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.

Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.

Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.

Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.

Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul greu se formeaza mai adaugati pesmet.

2

Serviti chiftele cu sos de iaurt si menta,sau cu sos tzatziki smantana ,salsa sau oricari sos va place.

3

Merg foarte bine si cu piure de cartofi si muraturi.

4

Compozitie ideala pentru burgheri vegetarieni

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]