O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.
Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.
Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.
Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.
Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.
Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.
Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.
Pofta buna!
1
Daca aluatul greu se formeaza mai adaugati pesmet.
2
Serviti chiftele cu sos de iaurt si menta,sau cu sos tzatziki smantana ,salsa sau oricari sos va place.
3
Merg foarte bine si cu piure de cartofi si muraturi.
4
Compozitie ideala pentru burgheri vegetarieni