Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin.
Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori .
Completam cu stocul de legume sau dupa caz cu apa si adaugam vegeta,lasam la foc mic
15 -20 minute pana cartofii sunt...
Pregatim sosul.
Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus la sos.
Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit suficient, lasam la foc mic 10 minute, amestecand de cateva ori.
Adaugam ceapa, amestecam, lasam 2...
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.
Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam...
Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.
Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute,...
Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute.
Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute.
Adaugam smantana si cimbrul,...
Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute.
intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte.
Dupa ce au trecut cele 20 minute, batem putin galbenusurile cu putina sare si adaugam o cana de...
Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.
Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline
Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.
Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute,...
Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute.
Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)...
Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine.
Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz.
Spalati bine cocosul apoi, cu un prosop de bucatarie, inlaturati bine apa de pe el.
Treceti cocosul pe...
visinele dupa ce le scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam intr-o sita.Dupa ce s-au scurs le amestecam cu celelalte fructe .
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Pe o planseta infainam cu un pic de faina si intindem aluatul,apoi...
Capsunele se spala bine si se elimina coditele.
Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop.
A doua zi se pune pe foc, cand incepe...
Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces.
Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam.
Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe...
Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital .
Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.
Se seteaza pe functia High pentru 7 ore.
Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care apare.
Dupa...
Carnea o portionam in bucati potrivite, o spalam in cateva ape si o punem la fiert.
Cand se formeaza spuma varsam apa si o transferam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot .
Adaugam prazul taiat bastonase si rondelele de ghimbir.
Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am pus o lingura rasa...
Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien.
Ceapa o tocam semiluna.
Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine translucida. Adaugam telina si morcovul, mai lasam 2 minute, adaugam sucul de rosii, eu am pus sos...
Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam.
Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele.
Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Punem o tigaie pe foc si...
Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.
Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.
Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.
Separat,...
Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie.
Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva.
Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam.
Adaugam biscuitii, amestecam bine.
Indindem pe o planseta folie alimentara...
Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.
Napii si cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se taie...
Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator.
Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla.
Adauga fasolea.
Castravetii ii tai tot julienne si adauga-i in castron.
La fel procedezi si cu pieptul de pui taiat cubulete....
Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si cascavalul ras.
In alt bol zdrobim cu furculita, daca est cazul, tonul si-l adaugam peste oua, amestecam...
Spalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime.
Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado.
Amestecam totul, potrivim de sare.
Rosia o putem toca sau lasa intreaga.
Se presara cu susan.
Se serveste cu paine prajita.
Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.
Adaugam cutiile cu rosii si 1/2 cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de...
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat...
Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc.
Presaram cu sare si le lasam 30 minute.
Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava...
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata.
Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul.
Ceapa am tocat-o si am calit-o cu putina untura de pasare pana ceapa s-a caramelizat...
Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.
Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.
Se...
Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la foc mic sa fiarba 15-20 min.
Intr-un alt vas, galbenusurile le desfacem cu...
Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore.
Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...
Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul.
Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua, apoi cate o lingura treptat am adaugat si faina.
Bananele (4) le-am zdrobit cu furculita si le-am...
Supa ruseasca de peste varianta express
Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de legume sau dupa caz cu apa si adaugam vegeta,lasam la foc mic 15 -20 minute pana cartofii sunt...
Ciuperci in stil asiatic
Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit suficient, lasam la foc mic 10 minute, amestecand de cateva ori. Adaugam ceapa, amestecam, lasam 2...
Desert placinte Poale -n brau cu gutui
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Acoperim si lasam...
Vinete picante la borcan in stil georgian
Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min. Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute,...
Tocana de ardei copti a la Durau
Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute. Adaugam smantana si cimbrul,...
Ciorba de burta express
Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte. Dupa ce au trecut cele 20 minute, batem putin galbenusurile cu putina sare si adaugam o cana de...
Tagliatelle mare e monte
Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste. Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa. Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute,...
Cornulete cu magiun de prune si nuci
Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute. Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)...
Piftie Purcelusii veseli
Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine. Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz. Spalati bine cocosul apoi, cu un prosop de bucatarie, inlaturati bine apa de pe el. Treceti cocosul pe...
Strudele cu mix de fructe
visinele dupa ce le scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam intr-o sita.Dupa ce s-au scurs le amestecam cu celelalte fructe . Incalzim cuptorul la 180 grade. Pe o planseta infainam cu un pic de faina si intindem aluatul,apoi...
Dulceata de capsune-fructe intregi
Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop. A doua zi se pune pe foc, cand incepe...
Piept de rata cu legume in stil chinezesc
Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe...
Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l
Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital . Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent. Se seteaza pe functia High pentru 7 ore. Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care apare. Dupa...
Supa de berbecut in stil grecesc la slow cooker Crock- Pot 4,7L
Carnea o portionam in bucati potrivite, o spalam in cateva ape si o punem la fiert. Cand se formeaza spuma varsam apa si o transferam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Adaugam prazul taiat bastonase si rondelele de ghimbir. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am pus o lingura rasa...
Tocana de hribi
Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien. Ceapa o tocam semiluna. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine translucida. Adaugam telina si morcovul, mai lasam 2 minute, adaugam sucul de rosii, eu am pus sos...
Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda
Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam. Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele. Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara. Punem o tigaie pe foc si...
Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs. Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute. Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Separat,...
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci
Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si arahidele, amestecam. Adaugam biscuitii, amestecam bine. Indindem pe o planseta folie alimentara...
Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot
Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place. Napii si cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa se taie...
Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui
Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii tai tot julienne si adauga-i in castron. La fel procedezi si cu pieptul de pui taiat cubulete....
Aperitiv oua umplute pentru revelion
Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si cascavalul ras. In alt bol zdrobim cu furculita, daca est cazul, tonul si-l adaugam peste oua, amestecam...
Salata de avocado cu somon sarat
Spalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o putem toca sau lasa intreaga. Se presara cu susan. Se serveste cu paine prajita.
Fasole cu paste in stil toscan
Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec. Adaugam cutiile cu rosii si 1/2 cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de...
Desert placinta taraneasca cu gutui
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat...
Vinete in stil grecesc
Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava...
Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul. Ceapa am tocat-o si am calit-o cu putina untura de pasare pana ceapa s-a caramelizat...
Bame in stil indian
Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat. Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute. Se...
Supa de cartofi cu tarhon
Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la foc mic sa fiarba 15-20 min. Intr-un alt vas, galbenusurile le desfacem cu...
Saramura de crap a la Sulina
Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore. Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...
Desert briose cu banane
Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul. Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua, apoi cate o lingura treptat am adaugat si faina. Bananele (4) le-am zdrobit cu furculita si le-am...