O placinta usor de preparat . Un desert bun atat cald, cat si rece.
Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine.
Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine si dam deoparte.
Intr-o tava de aragaz (puteti folosi si yena sau rotunda cum am avut eu) asezati 3 foi de placinta, astfel incat sa lasati marginile in sus, adaugati 2-3 polonice compozitie, apoi iar 3 foi de placinte pe care le ungeti cu unt topit si iar 2-3 polonice. Ultimele foi iarasi unse cu unt si restul de compozitie.
Aduceti colturile deasupra si le ungem cu untul care a mai ramas. Cu un cutit bine ascutit, perforati placinta din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-30 minute in functie de aragaz sau pana capata placinta culoarea aurie.
Opriti cuptorul si lasati-o sa se racoreasca treptat.
Se pudreaza cu zahar.
1
Inainte de a turna compozitia, gustati sa vedeti daca e destul de dulce,daca doriti mai dulce ,mai adaugat putin zahar.
2
Puteti servi placinta, adaugand o lingura de smantana.