Un desert rapid si gustos.
Ideal pentru ceaiul de la ora 5 si nu numai.
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.
Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm .
Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o ora.
Intre timp pregatim crema.
Peste gelatina adaugam apa si lasam sa se hidrateze 7 minute. Punem la bain marie si si amestecam pana se dizolva bine gelatina si devine lichida.
Separat batem mascarpone cu zaharul pudra, adaugam gelatina, mixam apoi smantana batuta frisca.
Mixam din nou pana o omogenizam.
Scoatem blatul din frigider, adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider pentru 4 ore.
Scoateti inelul si ornati tarta cu fructe proaspete.
Pofta buna!
1
Folositi ingredientele doar la temperature camerei, astfel veti evita formarea cocoloaselor. Mixati ingredientele la viteza mica. Portionati tarta cu un cutit umed (inmuiat in apa) astfel veti obtine felii uniforme.