O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.
Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm.
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele, va rezulta un sos fluid.
Incalzim in wok sau intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa, lasam 3 minute, apoi adaugam toate legumele tocate (ceapa verde, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul) amestecam toate, lasam 2-3 minute si adaugam caracatita. Amestecam energic si lasam 4 minute pana facem sosul.
Adaugam sosul, amestecam si lasam 15 minute la foc, amestecand in continuu.
Testam caracatita cu o scobitoare, daca intra usor in carne, atunci e gata caracatita.
Se serveste cu orez.
1
Daca caracatita este mai mare, lasati mai mult la foc pana trece testul cu scobitoarea.
2
puteti servi cu ardei iute tocat felii.
3
daca nu aveti otet de orez puteti adauga otet normal jumatate de cantitate.