Un aperitiv delicios si usor de preparat
Scrumbia sau hering sarat, gasiti aici cum se sareaza
Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie
Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam.
1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm.
Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii, apoi repetam peste, ceapa, coriandru si sos de rodii, adaugam uleiul si inchidem etans cu capac. Lasam la frigider o ora.
Inainte de a servi, se adauga feliutele de rosii si de salata.
Se serveste cu cartof copt, cartofi wedges sau natur.
1
Spalati bine pestele, inlaturati partea intunecata din burta, altfel va avea un gust amar.
2
Pestele astfel preparat va sta la frigider 2-3 zile cu ceapa si 4-5 zile fara ceapa.
3
Pentru mai multa savoare, adaugati peste cartoful copt un pic de sos de usturoi verde.