Gem-marmelada de coarne

de Ksenya in Dulceata / Gem, 3 Sep 2020 | 3959 vizualizari

 

Un gem-marmelada  parfumat si bun.
Proprietatile benefice ale coarnelor deja le cunoasteti, daca nu, gasiti aici.
Este bine legat, se poate face din el cornulete sau tarte, sosuri pentru carne sau mancat pe paine langa un pahar de lapte.
Va indemn sa incercati chiar daca necesita multa rabdare.
Merita sa aveti in casa 1-2 borcanele.
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg coarne
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem-marmelada de coarne:

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.

Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.

Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30 minute.

Capacele si borcanele se sterilizeaza in prealabil.

Se umplu borcanele si se capseaza cu capace sterilizate si se dau sub patura pana se racesc complet.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Alegeti coarnele bine coapte si nealterate

2

Daca doriti sa fie mai parfumata dulceata, adaugati vanilie sau un pic de anason, eu o prefer cu parfumul ei autentic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem-marmelada de coarne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

04.09.2020, 09:35

Buna!

oanapl 1

07.09.2020, 13:17

Delicioasa!

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:29

Preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă