Piept de pui cu ciuperci si smantana

de Ksenya in Pui, 1 Apr 2020 | 4593 vizualizari

 

O reteta rapida si buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ciuperci spalate si taiate grosier
  • 700 g piept de pui
  • 4 linguri smantana grasa
  • 2 linguri faina
  • 4 lingiri ulei
  • 20 grame unt
  • o cana lapte
  • 2 liguri parmezan ras
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.

In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la inbusit sub capac la foc mic, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam ciupercile peste carne, amestecam si lasam 2 minute.

Desfacem faina in lapte, o trecem prin sita ,pentru a evita cocoloasele formate, adaugam smantana, amestecam si turnam compozitia peste ciuperci si pui.

Amestecam si lasam la foc mic 6-8 minute, daca e nevoie sa ajungeti la consistenta dorita, mai adaugati lapte cald sau apa. 

Potriiti de sare si piper.

La sfarsit adaugati parmezanul ras si serviti cald ornat cu usturoi verde sau marar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alegeti ciupercile mai mici daca aveti posibilitatea sa alegeti

2

Puteti adauga si o lingurita de parika

3

Fierbeti preparatul la foc mic pentru a evita prinderea sosului de fond.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci si cartofi in vasul roman