Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna.
Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere.
Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.
Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.
Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare.
Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit.
Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.
Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume.
Pofta buna!
1
Pestele lasati-l bine sa dezghete si eliminati apa bine cu un prosop de bucatarie,altfeli chiftelele vor iesi prea moi.
2
Puteti adauga in compozitie si verdeata de sezon
3
Puteti servi chiftele cu usturoi verde ca atare.