Pentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri.
Va indemn s-o incercati si voi! Merita.
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.
Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.
Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.
Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.
La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid.
Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat.
Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa.
Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane.
1
Alegeti dovleceii tineri
2
La conservare adaugati doar sare neiodata
3
Se poate consuma imediat la masa dupa o ora de la preparare sarind peste sterilizare