Bors taranesc de coada de vitel II

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 25 Apr 2020 | 3151 vizualizari

 

Va prezint o alta varianta de preparare a borsului taranesc.
Prima varianta este dupa carte si o gasiti aici 
Varianta aceasta este facuta dupa gustul meu. Va ramane la atitudinea dumneavostra pe care s-o preparati in caz ca va intereseaza.

 

INGREDIENTE

  • O coada de vitel
  • 1 morcov spalat si taiat cubulete
  • 4 cartofi potriviti curatati si taiati cuburi
  • O bucata de varza taiata fideluta
  • O felie telina spalata ,curatata si taiata cubulete
  • O radacina patrunjel ,spalat curatat si taiat cubulete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 500 ml bors de buna calitate
  • O ceapa potrivita curatata ,spalata si tocata marunt
  • O tija apio tocat marunt
  • O mana taitei casa
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura leustean spalat si tocat fin
  • O legatura marar,spalat si tocat marunt
  • O foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • 4 litri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de coada de vitel II:

 

Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.

Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.

Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt cartofii gata.

In paralele, intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in uleiul incalzit, adaugam morcovii si mai calim inca 10 minute sub capac la foc  minim, adaugam lingura de pasta de tomate amestecam  si lasam 2-3 minute, adaugam, varza, amestecam acoperim si soatm legumele astfel, inca 7 minute la foc mic.

Adaugam continutul din tigaie in oala, adaugam foaia de dafin, amestecam, lasam totul pe foc inca 5 minute, apoi adaugam borsul fiert separat si taiteii. Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, potrivim de sare si piper. Oprim flacara si lasam in repaus  inainte de a servi,10 minute.

Se serveste cu leustean si marar tocat.

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti servi cu smantana.

2

Schimbati prima apa dupa ce a dat carnea in clocot, borsul va fi mai lipede.

3

Nu fierbeti mult borsul dupa ce ati adaugat varza, lasati legumele mai intregi sa le simtiti la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de coada de vitel II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu mazare si cartofi