Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert briose cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm mixat spuma cele 3 oua cu un praf de sare si cu zaharul. Am folosit un pahar de 150 ml si am adaugat un pahar de ulei, unul de lapte si unul de smantana. Am adaugat faina amestecata cu un...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti, branza si afine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru baza am macinat biscuitii si i-am amestecat cu untul moale. Am distribuit amestecul intr-un vas in care am pus hartie de copt. Am presat usor compozitia de biscuiti. Pentru compozitia de...Citeste continuarea
Desert Semiluna de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura cu morcov si crema...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina...Citeste continuarea
Desert foi cu miere, cacao si crema...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat...Citeste continuarea
Desert tort Karpatka
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiAm inceput cu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lamaie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie. Separat am mixat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert Carrot cake (tort morcovi)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu legume si branza...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriLegumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi...Citeste continuarea
Ghiveci picant
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput curatam si spalam legumele. Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi. Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza. Se lasa cu sare 10 minute. Se spala si...Citeste continuarea
Graten de broccoli si conopida
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSepara conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi. Amestecati pana sunt complet topite. Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de...Citeste continuarea
Reteta de ciorba de urzici, dreasa...
Postat de: ancutsa in CiorbePreparare Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de visine si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina...Citeste continuarea
Friganele cu creier si susan
Postat de: katty in SandvisuriTinem creierul in apa rece pentru cel putin o ora. Il curatam de pielite si il punem la fiert in apa cu putina sare.Scurgem creierul, il lasam sa se racoreasca si il pasam bine cu o...Citeste continuarea
Challah, paine evreiasca
Postat de: RODIMUR in PiineSe frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...Citeste continuarea
Salata cu macrou afumat si mar
Postat de: mihaelar63 in SalateMarul se spala, se curata de seminte si se feliaza . Morcovul curatat s etaie rondele . Telina se marunteste . Macroul se curata de piele si de oase ....Citeste continuarea
Escalop de caprior cu coniac
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...Citeste continuarea
Salata cu ton si portocala
Postat de: mihaelar63 in SalatePortocala s edecojeste si se taie marunt . Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor ! Ardeiul iute se taie cubulete . Ceapa...Citeste continuarea
Paine cu secara, lapte si untura
Postat de: mihaelar63 in PiineAm amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15...Citeste continuarea
Desert Ciambellone (chec)
Postat de: Adele in DulciuriSe separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi, piept de...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se...Citeste continuarea
Spanac cu ton
Postat de: mihaelar63 in TonSpanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...Citeste continuarea
Pate cremos, de casa, cu ficatei si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi ....Citeste continuarea
Ramen a la Panacris
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou...Citeste continuarea
Piureu de mazare uscata si de fava...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎnmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat...Citeste continuarea
Chec din carne/ Meat loaf
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită,...Citeste continuarea
Hrisca boabe prajita, cu mere si...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati si dati marul pe razatoare. Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti. Adaugati untul si indulcitorul si...Citeste continuarea
Salata de ton, caracatita, sardine...
Postat de: panacris in SalateCeapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de pastarnac cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen si boia...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriBați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine...Citeste continuarea
Omleta bogata
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul,...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de unt, unt...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține...Citeste continuarea
Desert rulada cu frisca si zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel, am adaugat faina cernuta si am...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: mitinita in PorcSe pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...Citeste continuarea
Muschi de vita Wellington
Postat de: panacris in VitaMușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lamaie si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMai intai pregatiti crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine....Citeste continuarea
Desert guguluf aromat cu turta dulce
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea...Citeste continuarea
Painici cu mac
Postat de: Constelatialeu in PiineIntr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se...Citeste continuarea
Aperitiv pachetele de primavara cu...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAm folosit o foaie din aluatul foietaj. L-am lasat la decongelat si l-am intins putin cu sucitorul pentru a avea o foaie mai subtire. Foaia de aluat se imparte in patrate de 5/5 cm. Pe...Citeste continuarea
Tocanita de zucchini cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeLegumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...Citeste continuarea
Salata cu somon afumat si portocala
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se curata si se spala . Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta . Somonul se rupe bucatele . Portocala se taie cuburi . Ceapa rosie se toaca marunt ....Citeste continuarea
Pizza vegetariana cu blat de...
Postat de: Bucataras in PizzaDa dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...Citeste continuarea
Ciorba de gaina si conopida
Postat de: dantes in CiorbePentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am...Citeste continuarea
Mancare de rinichi cu creier de porc
Postat de: katty in PorcPunem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem...Citeste continuarea
Supa crema de spanac
Postat de: katty in SupeCuratam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare....Citeste continuarea
Friganele cu legume trase la tigaie
Postat de: katty in Mancaruri de legumePunem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...Citeste continuarea