Pastrama din piept de rata

de mihaelar63 in Rata, 14 Iun 2021 | 3400 vizualizari

 

   Pieptul astfel gatit se poate consuma atat cald alaturi de garnitura preferata cat si rece pe post de gustare.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept rata -2 buc
  • 1 lingura sare mare
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir
  • 1/4 lingurita fulgi piper
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 2 fire rozmarin verde
  • 3 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de rata:

  1. Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.
  2.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.
  3.  Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu carne in frigider la rece.
  4.  Dupa o zi se scoate pieptul de rata din saramura si se clateste cu apa rece.
  5. Se infierbanta uleiul de masline si impreuna cu putin rozmarin verde se prajeste usor carnea condimentata pe toate partile.
  6. Condimentati carnea de rata cu fulgi de chilli si piper, pudra de ghimbir si usturoi granulat.
  7. Transferati carnea intr-un vas ceramic si dati la cuptor 20 minute la 200 grade C.
  8. Serviti pieptul de rata feliat impreuna cu garnitura preferata.
  9. Noi l-am servit si rece pe post de pastrama la sandviciuri.
  10.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Noi am servit pieptul de rata si rece pe post de pastrama la sandviciuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.06.2021, 07:35

Bun!

Rocsi 1

16.06.2021, 19:40

Arata foarte bine! Si eu fac des pastrama in casa, in special din muschiulet de porc!

mirela0911 1

20.06.2021, 20:44

Faina reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata crud uscat