Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

de oanapl in Porc, 20 Iun 2021 | 4166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 scăricică de porc
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi pudră
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 3 linguri muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • zeama de la ½ de lămâie
  • -pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • Sare
  • Condiment pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald:

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama de lămâie, cu mierea și ierburile uscate. Ungi carnea pe ambele părți cu marinada de mustar.
Lași tava cu carnea 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 grade C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi tava cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 40 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Cureți cartofii, îi speli și îi tai felii pe lungime, îi ștergi bine cu un prosop absorbant de hârtie, apoi presari sarea, condimentele și uleiul și amesteci bine cu mâinile. Pui cartofii în friteuza cu aer cald, o setezi la 180 de grade C pentru 15 minute, după care îi învârți cu ajutorul unei lingure de lemn și îi mai lași pentru 5-10 minute, în funcție de cât de rumeniți îi dorești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

21.06.2021, 13:50

Buna mancare!

Rocsi 1

23.06.2021, 19:19

Ce bunatate de preparat! Imi place mult ca le-ai pregatit la acel aparat cu aer cald, pentru ca sunt mult mai sanatoase!

dantes 1

24.06.2021, 11:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne la cuptor