Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și mai ales că a fost proaspată nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹
Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste. Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea mai mult success! Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉
Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.
Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.
Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.
Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.
Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.
Spor și poftă bună! 😉
Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉