Maduva de strut coapta

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2021 | 2811 vizualizari

 

Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și mai ales că a fost proaspată nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹ 
Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste. Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea  mai mult success! Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉

 

INGREDIENTE

  • Oase de strut cca. 2000 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 1 căpâțână,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pâine cu cartofi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maduva de strut coapta:

Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi  se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.

Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.

Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.

Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.

Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.

Spor și poftă bună! 😉

 

Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Maduva de strut coapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

18.06.2021, 16:22

Nu pap niciodata, insa apreciez Cris!

Panacris 1

18.06.2021, 22:11

Cum să vă spun, gustul și textura, e între curcan și vită! e deja a doua oară când gătesc cu carne de struț A început să-mi placă! Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

robert_b 1

18.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui "tavalit" prin ierburi aromate