Pastrama din piept de rata a la Mihaela

de Panacris in Rata, 19 Iun 2021 | 2967 vizualizari

 

De când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea.
Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles că am venit cu amprenta Panacris 😉
 
Dacă aș fi avut și o afumătoare era și mai minunată. Poate data viitoare! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinadă:
  • Piept de rață 1 bucată cca. 300 g
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Rozmarin uscat 1 lingură.
  • Pentru gătire:
  • Piper mozaic proaspăt măcinat,
  • Rozmarin uscat 1 linguriță
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de rata a la Mihaela:

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea.

Pieptul de rață se pune într-un vas termorezistent, se  adaugă lichidul de marinare răcorit și se lasă la rece până a doua zi sau chiar și a treia zi. Atenție carne să fie scufundată total în lichid.

Pieptul se scoate de la marinat se spală bine sub jet de apă rece, se crestează pielea și se pune la fript într-un vas de fontă, atenție rece nu înfierbântat ( am aflat zilele trecute de Chefi, că singura carne care se poate prepara termic direct în tigaia rece, neîncinsă!) Ca paranteză și sfat prefer vasul, că tigaia nu este așa înaltă și sare ulei pe toată plita.

După ce se prăjește, sigilează carne ape toate părțile, cca. 3 minute pe fiecare latură ( 4 de obicei, că pieptul e un pic mai grosuț!) se transferă vasul/tigăi în cuptorul, de data asta preîncins pentru cca. 10 minute pe fiecare parte, la foc mediu cca. 200 g. Nu este nevoie de altfel de ulei, își lasă grăsime destulă pieptul de rață. Apoi se scoate carnea din cuptor și se lasă la odihnă, acoperit cca.. 10 minute.

Pastrama se servește caldă, dar noi am preferat-o rece la mic-ul dejun în loc de mezel sau direct în sandwich-ul/salata pregătită pentru prânzul de la birou!

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de ulei la prăjire, își lasă multă grăsime pieptul de rață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de rata a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.06.2021, 16:13

Ce bine arata!

robert_b 1

20.06.2021, 23:01

Voi încerca şi eu. Trec reţeta la "favorite".

dantes 1

23.06.2021, 09:50

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata crud uscat