Melci cu unt reteta turceasca

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Iun 2021 | 13227 vizualizari

 

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu exagerez cu nimic daca va spun ca raman si cinci zile la fel de proaspete. 
Spuneti-le melci sau rulouri sau cum vreti voi si sa stiti ca aceasta reteta la mine in familie va scrie istorie, sunt neaparat de incercat si de ce nu, de transmis din generatie in generatie.
Un aluat atat de versatil, puteti sa il preparati cu parmezan, cascaval, branza dar si cu crema de vanilie, scortisoara, ciocolata, nutella,  miere...alegerea va apartine in functie de inspiratia de moment.
Daca am laudat destul preparatul, neaparat trebuie sa va ofer si reteta minunata, o reteta turceasca.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 albusuri de ou si un galbenus
  • 10 gr, drojdie uscata
  • 2 linguri zahar fin
  • 570 gr. faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 30 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr unt la temperatura camerei, pentru uns rulourile
  • 1 ou si 1 galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu unt reteta turceasca:

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, in cateva transe, urmeaza sarea si untul. eu am framantat cu mixerul, dar puteti sa faceti asta si cu mana, pana ce obtineti un aluat neted, moale, elastic, perfect, care nu se lipeste de mana.

Se acopera vasul cu un servet sau cu un capac si se lasa aluatul la crescut o ora.

Se scoate din timp untul pentru uns( cele 50 gr)

 Cand aluatul a crescut, se rup cu mana 12 bucati aproximativ egale , puteti face asta si cantarindu-le,  si se asaza la distanta intre ele pe o hartie curata( de copt) sau un servet.

Se ia fiecare bucata de aluat si se intinde intr-un oval( vezi foto) si se unge bine si uniform cu unt.

Cu rotita de pizza sau cu un cutit bine ascutit se traseaza linii verticale insa nu pana in margine,  lasand un cm la capete( vezi foto).

Se ruleaza dintr-o margine laterala( vezi foto) si apoi se formeaza foarte usor melcii prin rasucire.

Fiecare melc se asaza in tava cuptorului pe foaia de copt, se acopera cu un servet si se mai lasa 20 sau 30 de minute la crescut in loc cald in bucatarie.

Se unge fiecare rulou cu amestecul de ou si aici in acest punct daca doriti le puteti adauga, semine de susan, mac, cascaval, parmezan ce doriti, sau ii puteti lasa simpli adaugandu-le cand sunt gata crema de vanilie si zahar pudra.

Eu cred ca i-am facut de peste zece ori in toate variantele posibile.

Coaceti melcii pana sunt frumos rumeniti la 185 de grade Celsius, poate undeva in jur de 20, 30 de minute( depinde de cuptor), o sa vedeti cum cresc ca prin magie.

Minunati!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga seminte de mac, de susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu unt reteta turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu nuca si gem de prune